Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@01:47:04 GMT

آنگاه که ردیفِ شور از حرکت ایستاد!

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۶۸۲۰

آنگاه که ردیفِ شور از حرکت ایستاد!

ایسنا/یزد «مهدی ناظمی» یکی هنرمندان به نام استان یزد و از سازندگان برجسته سنتور در کشورمان بود که آوازه‌ی سنتورهای ساخت وی، حتّی از ایران نیز فراتر رفته است.

«حسین مسرت» محقق و نویسنده‌ی یزدی در سوگ یاد استاد «مهدی ناظمی یزدی» با ذکر بیتی از «نظامی گنجوی» با این عنوان که «نجوید کسی بر کسی، برتری/مگر کز طریقِ هنرپروری» می‌گوید: به ناگاه ردیفِ شور از حرکت ایستاد، صدای مضراب در گلوی سنتور شکست و آهنگ قلب استاد «مهدی ناظمی» برای همیشه خاموش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه می‌دهد: امّا همگان می‌دانند همچنان که هنر نمی‌میرد، هنرمند نیز هیچ‌گاه نخواهد مُرد؛ کالبدی است چندروزه به امانت نزد هر کسی که او به فراخور گنجایش خود به اعتلای روحی می‌کوشد که درون این کالبد است و این روح است که همیشه و در همه زمان جاری و ساری است. امّا باید باور کنیم که دیگر مضرابِ شکوهمند او بر قلب سنتور فرود نخواهد آمد: سنتور شد یتیم به داغِ حبیبِ خویش/بیمار شد ترانه ز مرگِ طبیبِ خویش «شهریار تبریزی».

مسرت با بیان ان که استاد ناظمی آخرین بازمانده‌ی نسل هنرمندان دل‌سوخته‌ی موسیقی ایـران همـچون «حبیب سماعی»، «شهـنازی»، «اصغر بهـاری» و «ابوالحسن صبا»، در سوم خرداد 1376 رخت به دیار جاوید کشید، چنین ذکر می‌کند؛ «بعد از تو دگر، پرده‌ی ساز است، دریده/بعد از تو دگر، قامتِ چنگ است، خمیده».

این پژوهشگر یزدی اضافه می‌کند: دیگر کسی به شیرینی او سنتور نمی‌سازد تا استادان بزرگ، همایون و سه‌گاه را به ترنّم درآورند، استاد ناظمی از شاگردان خوب زنده‌یاد استاد «حبیب سماعی» بود که در طول 80 سال فعالیّت هنری و 92 سال زندگی، توانست هنر سنتورسازی را از لحاظ ساخت و کیفیّت صدا به بالاترین حد تکامل برساند و هرچه این زمان از موسیقی سنّتی خود، در زمینه‌ی ردیف‌های سنتور داریم، همه به همّت، کوشش و پایمردی اوست.

وی در سوگ یاد این هنرمند یزدی با بیان این که «بعد از تو دگر زخم کند، زخمه، دلِ چنگ/دیگر نزند زمزمۀ تار به دل، چنگ»، اظهار می‌کند: آوازه‌ی سنتورهای ساخت استاد ناظمی، حتّی از ایران نیز فراتر رفته است و امید داریم شاگردان خوب وی همچون استاد «امیرحمزه‌ی رضایی» ساکن یزد در اعتلای هنر او موفّق باشند.

وی یادآور می‌شود: خوشبختانه یکی از شاگردان برجسته‌ی وی یعنی «ارفع اطرایی» کتابی به نام «ناظمی و سنتور»، در چند وچون زندگی و کارهای استاد ناظمی نوشته که منبع خوبی برای آشنایی با استاد است.

مسرت با گرامیداشت یاد و نام استاد ناظمی، در پایان به نوشته‌ی «حدّادی» در مورد وی اشاره و نقل می‌کند: «مهدی ناظمی، فرزند ناظم‌التجّار یزدی، به سال 1291 هجری شمسی در یزد به دنیا آمد. از اوان کودکی به مشق سنتور و مدّتی نیز نزد شعبان‌خان، پدر جلیل شهناز در اصفهان به تمرین تار پرداخت. سپس در تهران در محضرِ حبیب سماعی تلمّذ کرد. در این دوران بود که با راهنمایی استاد خود، به ساختن سنتور مشغول شد. مهدی ناظمی یکی از سازندگان سنتور است که در انتخاب چوبِ سنتور و دیگر موارد فنّیِ این ساز، مهارتی استادانه دارد و سنتورهای کار دستِ وی، از بهترین سنتورها هستند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مشاهير يزد موسیقی سنتورنوازي مهدی ناظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قریشی: ذوب‌آهن شایسته باخت نبود؛ چرا چشمی اخراج نشد؟

 مدافع تیم ذوب‌آهن از قضاوت کوپال ناظمی در دیدار برابر استقلال انتقاد کرد.

به گزارش تسنیم، محمد قریشی پس از شکست تیم ذوب‌آهن مقابل استقلال اظهار داشت: به تیم استقلال تبریک می‌گویم؛ در روزی که شایسته باخت نبودیم باختیم. من افتخار می‌کنم که در چنین تیمی بازی می‌کنم. ما مقابل تیمی که برای قهرمانی می‌جنگد شجاعانه بازی کردیم. برد و باخت وجود دارد و به استقلال تبریک می‌گویم، ولی فقط در مورد یک چیزی صحبت می‌کنم. کوپال ناظمی با چه توجیهی می‌خواهد بگوید روزبه چشمی را در دقیقه 75 اخراج نکرد؟ همه چیز واضح بود.بازی یک - یک بود و ما قطعاً می‌توانستیم برنده باشیم.

وی درباره درگیری امید حامدی‌فر و مهرداد رضایی در پایان مسابقه نیز گفت: ما بیرون از زمین بودیم، اما فیلمش موجود است. احساس می‌کنم این اتفاق به بازی قبل برمی‌گردد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ویدیو/ چین؛ متهم ردیف اول هک وزارت دفاع انگلیس
  • شهید مطهری مسیر حرکت جوانان را به سمت آموز‌های دینی سوق داد
  • آزادی زندانی ۶۱ ساله یزدی با کمک یک خانواده
  • کرمان قهرمان مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی نوجوانان ایران
  • قتل مرد یزدی در خانه اش
  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • نکونام: می‌دانستیم بازی سختی پیش رو داریم
  • کارشناسی بازی استقلال و ذوب آهن
  • قریشی: ذوب‌آهن شایسته باخت نبود؛ چرا چشمی اخراج نشد؟
  • علی پاکدامن در جایگاه سوم رنکینگ جهانی شمشیربازی ایستاد