Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد نویسنده و پژوهشگر فرهنگی استان یزد از استاد «مهدی آذر یزدی» نویسنده‌ی فقید این استان به عنوان بنیانگذار رویکردی نو در ادبیّات کودکان و نوجوانان ایران یاد کرد.

«حسین مسرّت» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تاکید بر این نکته که استان یزد مفاخر زیادی به‌ ویژه در عرصه‌ی نویسندگی دارد، یکی از این مفاخر را زنده‌یاد «مهدی آذر یزدی» برمی‌شمارد که در سال ۱۳۰۰ شمسی در برزن خرّمشاه یزد به دنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه یادآور می‌شود: آذر یزدی،  ۲۰ ساله بود که به تهران رفت و در کتابفروشی‌ها و انتشارات گوناگون به کار تصحیح و چاپ کتاب پرداخت. البته عمدتاً کار وی غلط‌گیری کتاب بود ولی از این طریق خودش هم به نویسندگی علاقمند شد و نخستین کتاب خود را  که «قصّه‌های خوب برای بچّه‌های خوب» بود، در همان جا پایه‌ریزی کرد.

وی می‌گوید: زنده‌یاد «مهدی آذر یزدی» را پیشکسوت، بنیان‌گذار یا پیشگام ادبیّات کودکان و نوجوانان ایران می‌دانند زیرا که تا قبل از آن در کشورمان، توجّه جدّی به ادبیّات کودک نمی‌شد و تنها در لابه لای برخی روزنامه‌ها و مجلات، صفحاتی ویژه‌ی کودکان بود یا کتاب‌هایی بود که بزرگسالان  برای کودکان می‌نوشتند.

به گفته‌ی این پژوهشگر یزدی، کتاب‌های کودکان در آن دوران کلی بود و تنها صفحاتی از آن به کودکان اختصاص داشت ولی آذر یزدی با توجّه به این کمبودی که احساس ‌کرد و با یک تیزبینی بسیار خوبی آمد و از دریای پربار ادبیّات فارسی، داستان‌های آموزنده‌ای را گزینش کرد و قصّه‌هایی از کتاب‌های کهن را با بازنویسی و ساده‌نویسی برای کودکان آماده و از این طریق، کودکان را با ادبیّات کهن فارسی آشنا کرد.

مسرت خاطرنشان می‌کند: استاد آذر یزدی مجموعاً ۴۰ جلد کتاب دارد ولی نامی‌ترین کتاب‌هایشان که همه با آن آشنا هستند؛ یکی «قصّه‌های خوب برای بچه‌های خوب» در هشت جلد، «قصّه‌های تازه از کتاب‌های کهن» در ۱۰ جلد، «قصّه‌های ساده»، «شعر قند و عسل» و «مثنوی بچّۀ خوب» است که این چند کتاب درباره‌ی کودکان و نوجوانان است و دو کتاب هم برای خردسالان به نام‌های «گربۀ ناقلا» و «گربۀ تنبل» دارد.

وی اضافه می‌کند: بقیه‌ی کتاب‌های استاد درباره‌ی موضوعات دیگر و مربوط به بزرگسالان است که از جمله یکی از کتاب‌های ماندگار وی تصحیح «مثنوی معنوی مولوی» بر پایه‌ی تصحیح نیکلسون است و فهرست‌های زیادی را برای این کتاب تدوین کرد که بسیار قابل بهره‌وری است.

وی با بیان این که بارها از خدمات استاد مهدی آذر یزدی چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب اسلامی تجلیل شده چرا که وی با نگارش کتاب‌های ماندگار، نام خودش را به نیکی در ادبیّات کودک و نوجوان بر جای گذاشت، بیان می‌کند: استاد مهدی آذر یزدی در ۱۸ تیرماه ۱۳۸۸ هجری شمسی در تهران درگذشت، پیکرش را به یزد آوردند و در حسینیه‌ی خرمشاه به خاک سپردند.

به گفته‌ی این نویسنده و پژوهشگر فرهنگی استان یزد، قرار است به همّت فرهنگسرای آذر یزدی با همکاری شهرداری یزد، استانداری یزد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل اوقاف و امور خیریه، بنای باشکوهی برای ایشان در سه‌راه آذر یزدی یعنی نزدیک بلوار آذر یزدی و حسینیه‌ی خرّمشاه  که ایشان آن‌جا خاک هستند، ساخته شود.

مسرت در پایان ابراز امیدواری کرد که کودکان و نوجوانان با خواندن آثار استاد مهدی آذر یزدی بیش از پیش با ادبیّات کهن فارسی آشنا شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حسين مسرت مهدی آذریزدی ادبیات کودکان و نوجوان کودکان و نوجوانان مهدی آذر یزدی ه های خوب ی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۱۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان گفت: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان امروز به کار خود پایان می‌دهد و بهترین‌های این جشنواره امروز (سه‌شنبه) معرفی می‌شوند.

محمد صیرفی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری شهرداری منطقه ۱۰ اصفهان و تالار هنر اصفهان با حضور ۱۶ اثر نمایشی در رشته‌های عروسکی، صحنه‌ای و زنده عروسکی روزهای شانزدهم و هفدهم اردیبهشت برگزار شد.

وی افزود: فراخوان این جشنواره آبان ۱۴۰۲ به تمام سازمان‌ها و مراکز فرهنگی هنری استان که در زمینه نمایش در سطح کودک و نوجوان فعالیت دارند، ارسال شد و در این فراخوان ۲۵ گروه کانونی و ۳۹ گروه آزاد شرکت کردند که پس از بازبینی اولیه ۱۶ برتر اثر به مرحله استانی راه یافتند.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان تصریح کرد: پس از داوری آثار توسط داوران استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی امیر شیخ جبلی و منصور قربانی، همچنین منیرالسادات سجادیان بهترین‌های این جشنواره امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ همزمان با اختتامیه این جشنواره معرفی می‌شوند.

صیرفی‌نژاد گفت: از برنامه‌های اجرایی همزمان با جشنواره، کارناوال شادی عروسک‌ها کانون با حمایت شهرداری منطقه ۱۰، تالار هنر و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری بود که در مناطق محروم این منطقه اجرا شد و در این برنامه با اجرای برنامه‌های فرهنگی و مسابقه در محله حصه، روز شادی برای کودکان و نوجوانان این محله رقم زد.

وی اظهار کرد: منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با حمایت مالی از این رویداد فرهنگی و هنری، در نشر و گسترش فعالیت‌های نمایشی و حمایت از استعدادهای کودکان و نوجوانان در رشته‌های نمایشی به اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همکاری کرد.

کد خبر 751326

دیگر خبرها

  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • مبارزترین فرهنگ ادبی بین‌المللی فرهنگ فلسطینی است
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟