Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، «محمود نیلی احمدآبادی» در مراسم نکوداشت استاد فلسفه «مهدی حائری یزدی» در محل دانشگاه الهیات وعلوم انسانی دانشگاه تهران افزود: دانشگاه تهران محل نخبگان است و تا هر اندازه که بتوانیم برای توسعه جنبه‌های فکری و اعتقادی دانشمندان و اندیشمندان به عنوان الگوهای مناسب، تلاش خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: اندیشه و علوم انسانی حرف‌هایی زیادی برای گفتن دارند و این حرف‌ها باید در دنیا به اشتراک گذاشته شود.  همچنین اینکه استاد حائری چه بود و چه کرد مهم نیست بلکه مهم بهره بردن از تفکر اساتید و نخبگانی چون او در راستای برون رفت جامعه از چالش‌های موجود است.

رئیس دانشگاه تهران افزود: همه دانشگاه‌ها توان کمک به برون رفت جامعه از چالش‌های موجود را دارند. اما اینکه تاکنون به خوبی در این زمینه کار نشده، یا به دلیل سستی در استفاده از این یافته‌ها بوده و یا بی توجهی نهادها و سازمان‌هایی که به موضوع مرتبط بودند.

نیلی با تاکید بر اینکه دانشگاه سه وظیفه آموزش، پژوهش و مسئولیت اجتماعی را دارد، افزود: دانشگاه‌های ما در حوزه آموزش موفق هستند اما در حوزه پژوهش به نتایج قابل قبولی نرسیده اند. از طرفی بسیار مهم است که فارغ التحصیلان دانشگاه با پژوهش در هدایت جامعه اثر بخش شوند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از عملکرد دانشگاه بر اساس عملکرد اساتید است، گفت: هر عضو هیئت علمی دانشگاه، چه پزشک، مهندس و بخش‌های علوم انسانی باید بتوانند با ایجاد فضای فکری از دانشگاه بر جهت گیری‌های عمومی در جامعه اثرگذار باشند.

رئیس دانشگاه تهران معتقد است که دانشگاه‌ها مرکز علم هستند و محدود به مرزهای جغرافیایی نبوده و هر دانشگاهی تلاش می‌کند از یافته‌های دیگر دانشگاه‌ها استفاده کرده و یافته‌های خود را نیز به اشتراک بگذارد.

نیلی در خصوص وجه بین المللی استاد حائری گفت: این استاد گرانقدر در جستجوی یافته‌های فقه و فلسفه بسیار سرآمد است و حتی اگر او را با شاخص‌های امروز مقایسه کنیم، باز جلوتر از زمان خویش است. به عبارتی باید از استاد حائری به عنوان الگو در دانشگاه‌ها استفاده  کرد که در صورت استفاده از چنین الگوهایی، جامعه با چالش‌های مختلف مواجه نخواهد شد.

در این مراسم «محمد نهاوندیان» (معاون اقتصادی رئیس جمهوری)، «احمد باقری» رئیس دانشگاه الهیات، «غلامرضا اعوانی» (فیلسوف و استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی)، «نجفقلی حبیبی» (استاد دانشگاه)، «مهدی محقق» (استاد دانشگاه و  رئیس سابق انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و مدیر مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران ـ دانشگاه مک‌گیل و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، «آیت الله سید مصطفی محقق داماد» (رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم) به همراه تعدادی از اساتید ودانشجویان حضور داشتند.

در پایان این مراسم اساتیدی که پیش از این شاگرد استاد حائری یزدی بودند و در حفظ و نشر آثار او همت کردند، تجلیل شدند.

مهدی حائری یزدی در سال ۱۳۰۲ در شهر قم دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۷۸ چشم از جهان فرو بست و پس از ۲۰ سال برای نخستین بار نکوداشت او برگزار شد.

او فقیه و فیلسوف شیعه ایرانی، استاد حوزه علمیه قم، دانشگاه تهران و دانشگاه‌های کانادا و آمریکا، نماینده آیت‌الله بروجردی در آمریکا و  نخستین سفیر ایران در آمریکا پس از انقلاب اسلامی بود که در دوران وزارت خارجه کریم سنجابی و با نظر حضرت امام خمینی(ره) به این مقام منصوب شد.

مهدی حائری‌یزدی علاقه وافر به مباحث تطبیقی بین فلسفه اسلامی و فلسفه غرب داشته و با امتیازدهی بیشتر به برخی مباحث فلسفه اسلامی، تلاش کرده برخی معضلات معرفت‌شناختی یا وجودی فلسفه متعارف را حل کند. نقطه شروع این متفکر خردمند از مباحث فلسفه اسلامی قسمت «هستی‌شناسی» آن است که به‌زعم او از مشخصات بی‌همتای فلسفه اسلامی است که با آن قوت و شدت و دقت در نوع غربی مفقود بوده است.

بنابراین حائری معتقد است که هستی‌شناسی خاص فلسفه اسلامی قادر خواهد بود بسیاری از معماهای منطقی یا عرفانی و فلسفی را بگشاید و فلسفه را به امری ساری و جاری حتی در مباحث گرانمایه شناختی و وجودی از جمله توجیه کثرت در وجود منبسط و نیز علقه‌های عرفانی همچون فنای فی‌الله و وحدت نهایی وجود تبدیل کند.

نظریه مهم حائری در این موضوع نظریه «هرم هستی» یا به عبارتی هستی‌شناسی توحیدی است که در آن منطق قدیم و جدید با فلسفه متعارف از اسلامی تا کلاسیک غربی و فلسفه تحلیلی معاصر با هم پیوند یافته و یک نظریه ابتکاری را خلق کرده است./

برچسب‌ها دانشگاه تهران اساتید دانشگاه دانشجو مهدی حائری یزدی محمود نیلی احمد آبادی فلسفه ریاست دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران اساتید دانشگاه دانشجو مهدی حائری یزدی فلسفه ریاست دانشگاه تهران دانشگاه تهران اساتید دانشگاه دانشجو مهدی حائری یزدی فلسفه ریاست دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۲۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند

سید محمد مقیمی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در این روزهای اخیر شاهد این هستیم که در دانشگاه های ایالات متحده آمریکا و اروپا تجمعات دانشجویی و اساتید در دفاع از مردم مظلوم غزه شکل گرفته که به نظر می رسد با وجود این اتفاقات ما یک مرحله جدیدی از جنبش علمی و دانشگاهی را شاهد هستیم که نقطه مقابل جبهه ظلم و استکبار است.

وی افزود: این همان موضوعی است که ما تحت عنوان امت جهانی از آن یاد می کنیم این امت جهانی حول ارزش های محوری عدالت خواهی آزادی و ارزش های انسانی متمرکز شده است و نوید بخش آینده خوب جهان است و شما می بینید که فارغ از مرز ها و قومیت ها و ملیت ها امروز ارزش هایی مثل عدالت، آزادی، کرامت انسانی در حال محور شدن هستند.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه ارزش های عدالت، آزادی و کرامت انسانی بسیار امید بخش است ادامه داد: ما در دانشگاه تهران همانطور که تجمع های حمایت از دانشجویان معترض آمریکایی و اروپایی را برگزار کردیم،حمایت و همبستگی خودمان را نیز اعلام کردیم، امیدواریم که این تجمع های دانشجویان و اساتید منجر به این بشود که ما دانشگاهیان بتوانیم به کمک هم در جهان بر جهالت و نادانی غلبه کنیم.

مقیمی افزود: امروز یک مبارزه جدی بین دانش و معرفت با جهالت و نادانی شکل گرفته و امیدواریم که این تجمع های دانشجویان اروپایی و آمریکایی شروع خوبی باشد برای اینکه ایستادگی در مقابل جهل و نادانی عمومی و جهانی شود.

رییس دانشگاه تهران در پایان گفت: اسرائیل و آمریکا تلاش می کردند که غزه و حماس را محو و نابود کنند اما موفق نشدند ولی شهدا و کودکان غزه توانستند دانشگاه های آمریکا و اروپا را فتح کنند.

کد خبر 6099664

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی
  • شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند
  • فلسفه حضور استادان حوزه در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی است
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند